Ölprovning på Brekeriet i Djurslöv

Våren 2010 startade de tre bröderna Fredrik, Christian och André ölimportfirman Brekeriet. Deras dröm var att en gång starta ett eget bryggeri. Hösten 2012 blev drömmen sann och de började brygga sitt eget skånska lantöl ute i Djurslöv, Staffanstorp. Numera har de ett stort sortiment och ni som läser Sydsvenskan har säkerligen inte kunnat missa alla artiklar om problemen med Systembolaget.

brekeriet

Brekeriets nisch är att deras öl uteslutande jäses med vildjäst och/eller bakterier, vilket de är ensamma om i Sverige. Många av ölsorterna är även sekundärjäsa med bär eller frukt för att ytterligare öka smakupplevelsen.

brekeriet

Hur som helst, i lördags slog Brekeriet upp “Brekeriet Bar”. Från klockan 13:00 och fram till 23:00 var det öppet att provsmaka mängder av olika ölsorter.

När man kom fick man ett glas, sen var det bara att gå till baren och försöka bestämma sig för vad man ville testa. Nästan 20 av deras egna sorter fanns tillgängliga och ännu fler av de importerade sorterna. Som tur är snackar vi inte ölglas av “jag-sitter-i-ett-öltält-i-tyskland”-storleken, utan vinglas istället. Kostnaden är 20-40 kr/glas.

När du behöver vila smaklökarna från all öl kan jag varmt tipsa om cidern “Cidre rosé d’été”.

brekeriet

Det finns även mat, som den här kycklinggrytan för 70 kr. Men helt ärligt, skippa maten, hit går man för ölens skull.

brekeriet

Något du däremot inte bör skippa om du får chansen, det är att snacka öl med någon av bröderna. Här pustar en glad Christian ut en stund och passade på att berätta mer om havtornsölen, problemen med Systembolagets nya regler och jäst.

brekeriet

Ja, jag ska väl erkänna att jag mot slutet på kvällen hade lite svårt att hantera kamerans fokus..

Nästa Brekeriet Bar blir sista lördagen i augusti och jag är ganska övertygad om att jag själv kommer att vara på plats. Gör du mig sällskap?

Brekerietwww.brekeriet.se
Djurslövsvägen 22
245 93 Staffanstorp

Lämna en kommentar




Reklam: