Kesoplättar – ett nyttigare alternativ till amerikanska pannkakor

Om du precis som jag gillar amerikanska pannkakor så har du här ett lite nyttigare alternativ i form av kesoplättar.

2 portioner

Ingredienser:
1 liten burk keso, 250 gr
3 msk dinkelsikt
2 ägg
en nypa salt

Gör så här:
1. Ha i alla ingredienser i en mixerkanna och mixa slät med en stavmixer.

2. Låt smeten svälla i någon minut.
3. Smält smör i en panna och klicka ut smeten, blir ca 6 plättar.
4. Stek på medelhög värme tills smeten har stannat, då vänder du plättarna och steker på andra sidan.
5. Servera med t.ex. turkisk yoghurt och frukt/bär/sylt. Ett annat alternativ är att du lägger ost och skinka emellan och äter plättarna som en macka.

Marias kommentar:
De blev förvånansvärt goda, men det gäller att du mixar smeten helt slät. Kan tänka mig att smaksätta smeten med lite vaniljpulver/vaniljsocker om jag ska ha frukt/bär som tillbehör.

Dagens plättar blev kanske inte fullt så nyttiga i och med att det var sylt och grädde till, men det var vad jag var sugen på just idag.

Har provat att frysa dem och sedan tina dem i micron. Det fungerade finfint. Hade ost, skinka och lite senap som fyllning och det blev lite som en varm macka, fast nyttigare. Himla gott det också.

För er som kör LCHF är detta ett recept för er! Det lär väl vara ett av få sådana recept som hamnar här, men dessa plättar var helt klart goda och mättande.

Kommentarer

sandra skrev 2012-10-28 klockan 17:21

gud vad fina bilder du tar, har du några bra fototips när det gäller att fota inomhus? :D

Maria skrev 2012-11-02 klockan 16:04

Sandra: Ha ett ljusstarkt objektiv, fotografera i närheten av ett fönster så att du får in naturligt ljus. Annars försök ha en riktad ljuskälla så att du har koll på vart ljuset kommer ifrån. Det är knepigt om du har flera olika ljuskällor med olika temperatur (glödlampa, lysrör etc). Sen är det bara att öva och öva lite till! Varmt välkommen tillbaka och roligt att du gillar våra bilder! :o)

Lämna en kommentar




Reklam: