Tirups Örtagård

Redan förra sommaren tänkte jag skriva om våra besök på Tirups Örtagård, men en massa annat kom ivägen. Så nu gör jag ett nytt försök att blogga om ett av våra favoriställen i Skåne.

Om örtagården
Örtagården började anläggas av Eva Falck för 35 år sedan och är nu en av Europas största med över 600 arter. Här finns många sorters myntor, timjan, alla de välkända kryddväxterna som dragon, citronmeliss, salvia, rosmarin och kyndel, men också de mer ovanliga trolldomsväxterna alruna, svart nysrot och kermesbär. (tirupsortagard.se/ortagard.asp)

Köpa växter
Det finns ett stort utbud av växter man kan köpa på plats. Det är ganska dyrt, men är det något speciellt man letar efter är chansen stor att hitta det här.

Butiken
Mitt bland alla växterna ligger butiken. Där kan man shoppa kryddblandningar, olika sorters teer, godis, oljor, vinäger, örtsalt m.m. Jag har köpt med mig en hel del kryddor. Det jag testat har varit väldigt bra och det var inte speciellt dyrt heller. Godiset i form av hårda karameller är gott, men ganska dyrt. Och teerna håller hög klass.

Cafeet
I cafeet bjuds det på både enklare mat och kakor. Allt är lagat på plats och ingredienser från trädgården verkar finnas i nästan allt.


Förra året åt jag vid ett tillfälle en kesokaka smaksatt med bland annat lavendel. Den fick tummen upp!

En bit kaka kostar runt 30 kr. En vanlig kopp kaffe med fri påtår 20 kr. Månadens meny ligger även på deras hemsida.

Lekplatsen
Medans vissa föredrar att fika i cafeet så springer andra omkring och leker på lekplatsen, som passar både barn och vuxna ;)

Tirups Örtagård – www.tirupsortagard.se
Tirupsvägen 99
245 93 Staffanstorp

Kommentarer

Chili skrev 2009-06-19 klockan 01:32

mysig blogg:) Glad midsommar!:)

biggin skrev 2010-10-04 klockan 01:20

Härliga bilder - tänkte bara tipsa alla trädgårdsvänner att handla växter och krukor till rejäla reapriser. Passa på innan brittsommarvädret kommer till helgen för att undvika trängsel. I cafeét är det underbart stilla nu när det inte är högsäsong, kanske lite mindre att välja bland men oh så gott!

Lämna en kommentar




Reklam: