Veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle – veckofinal 1

Äntligen är det dags för den första veckofinalen i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle! Jag har sett framemot att få sätta tänderna i era bidrag och jag kan lova att jag inte blev besviken! Nu ska vi i juryn försöka komma överens om en vinnare, så vilken den vinnande rullen är ber jag att få återkomma om.

Bidrag Linda Boberg
Smöra på Cantadou pepparot på tunnbrödet, strö över härlig ruccola, toppas med smakrikt renkött. Rulla ihop till den perfekta tunnbrödsrullen.

Ingredienser: :( Renkött. Jag bor i södra Skåne. När man frågar efter renkött på Citygross pekar de på frysdisken där det ligger en frysskadad renfilé till hutlöst pris. Det var kört redan från början, så renköttet byttes ut mot rökt nötkött.
Tillagningstid: :)
Disk: :)
Smak: :) Få ingredienser i en perfekt kombination. Smak från pepparroten, krispig ruccola och kött.

Bidrag Matilda Mondolfi
Tunnbrödsrulle med italiensk touch från Valtelina i norra Italien. Tunnbröd. Tunt lager av naturell philadelphiaost, tunt skuren bresaola, rucola, citron zest, svartpeppar och toppad med riven parmigiano reggiano. En rulle där syd möter norr.

Ingredienser: :)
Tillagningstid: :)
Disk: :)
Smak: En italiensk rulle med där den syrliga citronen sätter pricken över i:et. Många smaker i samma rulle som passar väl ihop.

Bidrag Jeanette Röjnert
Blanda cream cheese med wasabi eftersmak och bred på tunnbrödet. Lägg rökt lax på och strö över lite räkor och rulla ihop.

Ingredienser: :)
Tillagningstid: :)
Disk: :)
Smak: Rikligt med lax och räkor gör rullen rejält mättande. Wasabin ger ordentlig hetta och smakerna passar bra ihop. Kan dock tycka att det blir lite “geggigt” och skulle gärna vilja något som ger lite krisp till rullen.

Kan du bättre än såhär?
Mer info om tävlingen hittar ni på fazers sida.

Lämna en kommentar




Reklam: