Vad ska jag göra med all squash egentligen? Jag vill ju så gärna utnyttja den till max och vännen Ann Charlott kom genast med ett lysande förslag jag nappade på, nämligen att sylta squashen enligt hennes gamla favoritrecept.

Ann Charlotts ingefärssyltade Squash
på bilden syns halva satsen

2 kg squash (skalad och urkärnad vikt)

Lag:
1½ dl ättika (24%)
6 dl vatten
1½ kg socker

1 citron (rivet skal)
5 cm färsk ingefära (riven)
1 msk mald ingefära (torkad krydda i påse)

Skala och klyv squashen på längden. Skrapa ur kärnorna och skär den i avlånga bitar (ca 1½ cm tjocka).

Koka upp vatten, ättika och socker. Skumma lagen och koka squashen ca 10 minuter eller tills den är mjuk och nästan genomskinlig.

Ta upp den med hålslev och lägg ner i burkar.

Skala den färska ingefäran och riv den fint. Blanda ner både den torkade och färska ingefäran samt rivet citronskal i lagen. Låt lagen koka ihop utan lock ca 20 minuter.

Låt lagen svalna något och häll den över squashen. Tillslut burkarna med lock.

Millans kommentar: Det här var verkligen något nytt för oss! Det smakar inte alls squash utan ingefäran är det som går igenom mest. Jag gillar ingefära och tyckte att det här var ett gott tillbehör till grillat. Tummen upp! Kommer att göras fler gånger!