Cannelloni med kräftstjärtar

Opps, det var visst inte bara era favoriter som försvann när vi uppdaterade sidan, utan även ett av Chrisses favoritrecept. Så här kommer det nu igen :)

Cannelloni med kräftstjärtar

Cannelloni med kräftstjärtar

1 paket färska lasagneplattor (200 g)

1 burk kräftstjärtar (ca 175 g)
250 g crabsticks
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
4 tsk djupfryst dill
peppar

Hummersås:
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1,5 msk koncentrerad hummerfond
2 dl creme fraiche

Tillbehör:
sallad

Sätt ugnen på 200 grader.

Grovhacka kräftstjärtar och crabsticks. Blanda med ricottaost, pressad vitlök, dill och peppar.

Skär lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllningen och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form.

Hummersås:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs upp det tillsammans med tomatpure och olivolja. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt sjuda ca 10 minuter. Blanda i creme fraiche. Häll såsen över cannellonin och grädda mitt i ugnen 20 minuter.

Servera med en sallad.

Reklam:

Chokladkaka med lime

Tänk att det var så många recept som var saknade. Här kommer en enkel chokladkaka som Anna frågade efter.

limechoklad

Chokladkaka med lime
3 ägg
2 1/2 dl strösocker

1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

250 g Kesella
rivet skal av 1 lime

Garnering:
florsocker och lime

Tillbehör (förslag):
grädde
vaniljvisp

 

Sätt ugnen på 200°.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal.

Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime.

Servera gärna med grädde eller vaniljvisp.

Reklam:

Pepparbiffsgryta med ugnsbakad örtpotatis

Här är ännu ett recept som varit försvunnit men nu har återvänt :)

pepparbiffsgryta

Pepparbiffsgryta med ugnsbakad örtpotatis
till 3 portioner

400 g pepparbiff
smör
olivolja
1 purjolök
1 röd paprika
2 dl creme fraiche
2-3 dl mjölk
1 buljongtärning örter

potatis
olivolja
örtkryddor
salt

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och skvätt över olivolja och krydda. Sätt in i ugnen ca 35-45 minuter.

Skär purjolök och paprika. Strimla pepparbiffen (skölj eventuellt bort lite peppar, det har en tendens att bli väldigt starkt).

Stek purjolöken med en klick smör och lite olivolja tills purjolöken börjar mjukna. Lägg i köttet och stek så att det får stekyta. Lägg i cremefraishen, mjölk och buljongtärning. Låt koka upp. Lägg i paprikan och låt puttra en kort stund.

Servera med den ugnsbakade örtpotatisen.

Reklam:

Lidl på en turné med restaurang Dill

Som nybliven Bloggambassadör för Lidl blev jag givetvis inbjuden när Lidl skulle köra sin fördomsturné i Malmö. Det hela spinner vidare på den lyckade reklamsatsningen där Lidl skapade restaurang Dill, en lyxig restaurang som fick mycket bra recensioner och sen visade sig laga mat enbart med råvaror från Lidl.

Stjärnkocken Angela Hartnett åker med Lidl runt i Sverige och slår upp portarna på flera olika ställen i landet och serverar femrätters för 350 kr.
Tanken är att visa att mat av hög kvalitet inte behöver kosta mer.

Mina tankar innan var att det ska nog bli bra det här, men jag ska erkänna att mina förhoppningar inte var speciellt högt ställda. Men tänk så fel jag hade. Det blev en riktigt god kväll med trevligare personal än jag mött på länge. Att Angela själv kom ut efteråt och växlade några ord med alla gjorde ju knappast saken sämre.

Men nu tillbaka till maten, jag måste ju få dela med mig av allt gott vi fick igår.

Lidl restaurang dill

Ute vid Ribban i Malmö hade den tillfälliga restaurangen slagit upp sina portar.

 

Lidl restaurang dill

Kön var lång och många var de som inte lyckats boka bord, utan hoppades på sista-minuten-platser.

 

Lidl restaurang dill

Bakom kulisserna var det full fart där kockarna redan stod och grillade.

 

Lidl restaurang dill

Även i köket var det full fart!

 

Lidl restaurang dill

Först vi vi in bröd och en spännande puré, Brandade, med saltad torsk, olivolja och mjölk. Oväntat gott!

 

Lidl restaurang dill

Bröd i bakgrunden och små Arancini bollar, som är friterade bollar av ris.

 

Lidl restaurang dill

Sen fick vi marinerad lax med chili, salladslök, ingefära och korriander.

 

Lidl restaurang dill

Tortellini med svamp, spenat och parmesan.

 

Lidl restaurang dill

Och sen kvällens stora huvudrädd som var grillad entrecote med grillad lök och “glömda morötter”.

 

Lidl restaurang dill

Till dessert blev det choklad i tre former.

Allt detta intaget med vy över västra hamnen och havet, i solnedgången. En riktigt härlig kväll! Tack Lidl!

Och till er andra kan jag bara tipsa om att försöka få plats hos restaurang Dill.

Reklam:

Spaghetti ala Carbonara

Som jag skrev igår, vissa recept försvann när vi uppdaterade Salt&Peppar och vi trodde inte att det skulle märkas. Men det gjorde det och därför fortsätter vi veckan ut med era efterfrågade recept.

Den här Carbonaran har inte många likheter med den “riktiga” som faktiskt bara innehåller bacon, ägg, svartpeppar och ost. Här kryddar vi upp med lite vitlök och lök. Dessutom har vi i svamp för lite tuggighet och låter det hela bada i grädde. Mmmm :)

carbonara

Spaghetti ala carbonara
till 3 personer

350 g spaghetti

1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
140 g strimlad bacon
180 g tunt skivade champinjoner ELLER
1 burk (ca 300g) skivade konserverade champinjoner
1 msk smör

2,5 dl grädde
2 ägg
100 g nyriven parmesan (plus extra till serveringen)
salt
peppar

 

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Tillaga pastan enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av väl, lägg tillbaka i kastrullen och håll pastan varm.

Strimla den gula löken fint. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och lägg i den strimlade löken, bacon, en pressad vitlöksklyfta och svampen. Låt steka tills baconet är knaprigt. Om du använder färsk svamp, låt den steka med en stund också. Tillsätt 1 msk smör.

Blanda grädde, ägg, ost, salt och peppar i en skål.

Blanda pastan med alla ingredienserna och servera.

Reklam:

1 2 3 4 5