Uppföljning – SATAKE Houcho Brödkniv

Måste ju följa upp mitt tidigare inlägg om Satakes knivar nu när vi har provskurit ett tag med vår nya brödkniv.

Valet föll på en brödkniv från serien Houcho med handtag i magnoliaträ.

Satake Houcho brödkniv

Skärpan är lika bra som i alla tidigare knivar från Satake som vi har och det går hur lätt som helst att skära igenom olika brödsorter.

Det enda negativa vi kan komma på är att vi upplevde att trähandtaget inte är lika behagligt att hålla i som den kniv vi har där handtaget är gjort i rosenträ. Detta handtag upplever jag hade vunnit på att oljas in på något sätt för nu känns det väldigt torrt. Maken upplevde även att handtaget var något för kort för att ligga bekvämt i handen.

Så vårt betyg för denna kniv blir 4/5.

Reklam:

Renskavspytt med lingonsås

Enkelt och relativt snabblagat. Lätt att variera med olika rotfruter är det också. Bra vardagsmat vi kommer att göra om igen. Fungerade dessutom bra i micron dagen efter.

renskavspyttitpanna

Renskavspytt med lingonsås

till 2 portioner

4 potatisar
2 morötter
140 g brysselkål
1 rödlök
1 rött äpple
1 paket renskav
1 tsk rapsolja
1 dl vatten
Chiliflakes
Salt och peppar

sås:
1 dl crème fraiche
3 msk lingonsylt

Skala och tärna potatis, morot och rödlök. Halvera brysselkålen. Bryn i olja i några minuter. Tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Tillsätt renskaven och låt fräsa tills det är färdigt. Tillsätt tärnat äpple. Krydda med chiliflakes och smaka av med salt och peppar.

Servera med crème fraiche blandat med lingonsylt.

Reklam:

Blasieholmens Akvaruim och Restaurang

Hur hittar man de bästa restaurangerna när man är någonstans? Tripadvisor är ett säkert kort, men ännu bättre är att känna någon som brukar vara ute och äta i staden man besöker. Den här gången “tvingade” vi dessutom Roy att följa med till stället han tipsade oss om :)

fisk o skaldjur

Så vi besökte Blasieholmens Akvaruim och Restaurang och beställde in Fisk- och skaldjurs ”mixed grill” fat. Enligt menyn för 2 pers, 590 kr, men servitören tyckte att tre personer utan problem kunde äta upp två sånna. In fick vi fat med fint grillad fisk av olika sorter samt diverse skaldjur. Hög kvalitet på fisken, inget snack om saken.

Som tillbehör fick man välja från menyn och vi valde flera skålar med små tillbehör. Allt gott och fräscht, men inget som direkt stack ut.

meny

dessert på b.a.r.

Jag själv blev proppmätt av all fisk och skippade desserten. Chrisse däremot beställde in Marängsviss cocktail med drottningbär, hallonglass, grädde för 125 kr. Det såg väldigt fint ut, men det var inte mycket man fick för pengarna. Smakmässigt, okej.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att hit går man för att äta bra fisk. Miljön är lite som en saluhall och passar perfekt för större sällskap. Vill man ha romantisk stämning bör man välja något annat ställe. Extra plus för trevlig personal.

Blasieholmens Akvaruim och Restaurang
http://restaurangbar.se/
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

Reklam:

Ruccola och kasslerpastasås

ruccolakassler

Ruccola och kasslerpastasås
250 g spaghetti

1 blomkålshuvud

300 g kassler

5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 stora nävar ruccola

2 dl gröna ärtor

 

Koka spagetting enligt anvisningar på förpackningen.

Dela blomkålshuvudet i buketter. Ångkoka eller koka i saltat vatten ca 10 min. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar.

Strimla kasslern.

Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka såsen 3 min, rör under tiden.

Skölj ruccolan och blanda ner i såsen. Använd en stavmixer och mixa ner ruccolan.

Lägg ner kasslern och smaka av med salt och peppar. Lägg ner de gröna ärtorna i såsen och låt koka upp.

Servera spagettin med kasslersåsen och blomkålen.

Reklam:

Tävla med Estrella och vinn 18 påsar chips!

Vi har fått provsmaka Estrellas nya västkustchips “Mild & krämig lök” och nu har även du chansen att få smaka! Vi kan lova att dessa är riktigt goda!

estrella chips

För snart två år sedan lanserades de första Västkustchipsen från Estrella, och nu har det kommit en ny smak “Mild & krämig lök”.

Potatisen till Västkustchips kommer från tio olika gårdar på Västkusten. Vi kräver att alla våra odlare är anslutna till Svenskt Sigill och är IP-certifierade. Vi sätter potatisen från mars till maj och skördar sedan mellan juni och oktober, beroende på hur vädret har varit under säsongen. Potatisen skivas sedan tunt med skalet på och friteras i små omgångar i grytor. Friteringen pågår under längre tid och på lägre temperatur än vanliga chips vilket resulterar i fantastiskt smakrika och knapriga chips.
Källa: pressutskick från Estrella

Nu kommer vi till den roliga delen, nämligen din chans att vinna en hel låda med chips! Det är alltså 18 påsar i en låda!

För att vinna är allt du behöver göra att svara på tre frågor i en kommentar till det här inlägget senast den 2/5 kl 23.59. Därefter utser representant för Estrella samt Salt&Peppar vinnaren, som presenteras här i bloggen.

1. Vilken är din favoritsmak på chips?

2. Har du testat någon av Västkustchipsen tidigare?

3. Om det blir du som vinner 18 påsar, kommer du att äta alla själv eller kommer du att dela med dig? Isåfall till vem?

Läs mer om chipsen här:

www.estrella.se
www.facebook.com/estrellasverige

Reklam:

1 2 3 4 5