Wasa French Herbs – nytt knäckebröd

Millan testade tidigare Leksands Fäboknäcke Dinkel och här kommer ytterligare ett nytt knäcke. Denna gång är det Wasa som har släppt en serie med runda knäckebröd.

Wasa French Herbs

Smaken French Herbs fick följa med hem och jag upplever att detta är ett ett knäcke som är lite mer åt kexhållet än ett grovt knäckebröd. Himla gott må jag säga! Det blev tummen upp från mig. Jag gillar den lite salta smaken i och med att det är lite flingsalt på varje knäckebröd. Jag gillar också att det är väldrigt spröt i sin konsistens. Det fungerar finfint att äta bara som det är, eller med lite smör eller Philadelphiaost på.

Wasa French Herbs

Reklam:

Bravo Äpplejuice Kiwi & Passion

bravo kiwi

Ännu en ny smak i hyllan och jag kunde inte låta bli att lägga den i vagnen. Det borde jag dock ha låtit bli, för denna föll inte oss alls i smaken. Trots att de skriver 100% frukt och massa annat fint på förpackningen så smakar det bara billig saft. Nejtack, säger vi!

Reklam:

Barilla glutenfri pasta

barilla glutenfritt

Går det att göra glutenfri pasta? Barilla påstår det och säger:

Barillas Glutenfria pasta är gjord av en exklusiv mix av vit majs, gul majs och ris.
Källa: http://www.barilla.se/kampanj/promo_glutenfree.jsp

Och efter att ha provsmakat måste jag säga att det var faktiskt god pasta! Färgen på pastan är gulare än Barillas övriga pasta, men det ser faktiskt bara trevligt ut. Så har du själv glutenallergi eller ska bjuda någon på middag är detta definitivt ett alternativ till vanlig pasta. Tummen upp!

Reklam:

Aubergineröra med röda linser

Vegetariskt betyder inte fettsnålt, men denna lätta linsröra är både fettsnål, kryddstark och billig. Perfekt vardagsmat. Skulle du nu vara en sån som måste äta kött går det utmärkt att fräsa 400 g nötfärs och blanda ihop med det andra. Resultatet blir en maffig köttfärssås med mycket smak.

röda linser

Aubergineröra med röda linser
till 4 portioner

1 gul lök
3 morötter
1 liten aubergine
olivolja

1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
1 msk finhackad persilja
1 röd chili

till servering:
spaghetti
broccoli

Skala löken och morötterna. Hacka löken fint. Grovriv morötterna. Skär auberginen i mindre bitar. Fräs lök, morötter och aubergine i olja tills de börjar mjuka.

Häll i tomater, vatten, buljong, linser, persilja och finhackad chili. Låt såsen puttra tills linserna har blivit mjuka, vilket tar ca 20 minuter.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Servera med ångkokt broccoli.

Tips: Fungerar utmärkt att göra som storkok och frysa in till lunchlådor. Röran är även god att servera ihop med bulgur för lite variation.

Reklam:

Kexchoklad Yoghurt

kexchoklad yoghurt

Hela stan är fylld av reklamaffischer för nya kexchoklad. Och ja, jag gick på det. Jag var tvungen att testa, så redan där har de lyckats öka sin försäljning.

Däremot kommer jag inte att köpa dem igen. Sött, men ändå med en märklig bismak av frisk yoghurt. Nä, jag må vara tråkig men ska jag ha kexchoklad vill jag ha originalet.

Har du testat?

Reklam:

1 2 3 4