Coleslaw med rödkål

Äntligen är det grillsäsong och vi håller på att ta oss igenom alla favoriter vi längtat efter. Men några nyheter smyger sig in, såsom den här coleslawen med rödkål.

Coleslaw med rödkål
1 klyfta rödkål
1/2 knippelök
2 morötter
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk socker
1 tsk blandade örtkryddor
salt
peppar

Strimla rödkålen fint. Skär löken i tunna skivor. Skala och grovriv morötterna. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt & peppar. Låt stå minst en timme i kylen.

På fotot serveras kålen med grillad korv och wokade grönsaker.

Marias Coleslaw hittar du här (klicka)!

Reklam:

Woka på grillen

Årets nya pryl till grillen här hemma är en grillwok. Första testen med wokade grönsaker blev riktigt bra och vi ser fram emot en lång sommar nu där vi vill testa allt från grönsaker till fisk.

Woka på grillen
1/2 bukett broccoli
4 morötter
1 knippe sparris
2 knippelökar
1/2 squash

1 cm riven ingefära
olivolja
salt & peppar

ev. feta i tärningar till serveringen

Skär alla grönsakerna i mindre bitar. För att de ska bli färdiga samtidigt kan man antingen förkoka sakerna eller skära de de sakerna som kräver längre tid i mindre bitar. Ringla över olivolja och finriv ingefäran. Krydda med salt & peppar. Blanda och lägg på grillen tills de är färdiga.

När grönsakerna nästan är klara, stek köttet. Här vin & örtmarinad oxfilé.

De wokade grönsakerna serveras med feta i tärningar.

Dagens sås var en enkel creme fraiche-sås.

2 dl creme fraiche blandas med rivet skal från 1/2 citron. Hacka en knippe färsk basilika och timjan och blanda ner. Krydda med salt & peppar.

Vår grillwok köpte vi hos ICA, men det finns liknande i flera olika butiker.

Reklam:

Findus skriver om oss

Idag skriver Findus om vårt recept “Ugnsbakad fisk på ärtrisotto” på sin facebook-sida.

Salt&Peppars facebooksida:
http://www.facebook.com/saltpeppar

Reklam:

Potatis och trädgård

Det är lite tyst här i bloggen för tillfället, men det beror mest på att våren och sommaren kommit till Skåne! Solen skiner från en klarblå himmel och de senaste påskdagarna har varit en dröm! Borta är vinterns mörker och kyla!

I vår nya trädgård gror det för fullt och vi försöker hinna med så mycket möjligt.

Potatisen som legat på groddning i 3 veckor är nu planterad och vi väntar med spänning på vad som ska titta upp.

Vi har införskaffat pallkragar och planterat om vår kära rabarberplanta som vi fick av Karin. Den trivs utmärkt kan jag lova och vi ser framemot vår första rabarberpaj.

Libbstickan har flyttat från sin blåa plastspann och trivs redan i sitt nya hem. Förhoppningsvis får den sällskap av små smultronplantor och rödbetor senare.

I kryddlandet jag byggde i höstas sprudlar det av liv. Basilikan har precis flyttat ut från fönsterkarmen till lådan och återhämtar sig nog snart.

Flertalet fruktträd är inköpta och planterade. Tack för hjälpen mamma & pappa! Här syns plommanträdet Opal som har sin första blomma :)

Trevlig påsk i efterskott till er alla!

Reklam:

Absolut Watkins

Jag var nyligen nere i Tyskland och besökte Bordershop. Till min glädje hade de fått in den nya Absolut-flaskan och stod dessutom och bjöd på den. En del personer rynkade på näsan åt den kryddiga kaffesmaken, men själv började jag genast att tänka vilka härliga sommardrinkar den där flaskan skulle kunna bidra till.

Absolut Watkins har en smak av kaffe och sötmandel, men även små toner av kola och chili.

Flaskan är designad av den svenska illustratören Liselotte Watkins.

Häll 4 cl absolut watkins i ett glas. Fyll på med isbitar och kall Coca Cola (inte light). Sen är det bara att njuta!

Gillar du kaffe kommer detta att bli din nya favoritdrink!

Själv är jag nog mest bekymrad över att flaskan inte kommer att räcka hela sommaren, för denna föll verkligen mig i smaken!

Reklam:

1 2 3 4