Höstsmaker

Gula kantareller - höst smaker

Vill mest bara slå ett slag för alla underbara höstsmaker som finns ute nu. Ta till vara på vad naturen har att bjuda på (eller köp i affären om du inte har tid/ork/lust/möjlighet att plocka själv).

Hade förmånen att mötas av en påse med gula kantareller när jag kom hem från jobbet i fredags. Var bara för mig att rensa och sen koka bort vätskan. En del åkte in i frysen och en del smörfräste jag tillsammans med lite salt och svartpeppar från kvarn.

Till detta serverades potatisklyftor, hemmagjord rödvinbärsgelé, kycklingfilé och gräddsås (körde på Keldas färdiga som vi tycker är himla god här hemma. Dessutom bara 6% fett om jag inte missminner mig helt! Lite genvägar måste man få ta ibland).

Jag njöt i fulla drag av varenda liten kantarellbit. Åh så ljuvligt gott!

Maken är inte ett dugg intresserad så jag behöver inte dela med honom, men jag inser att dottern nog lär bli spekulant på en egen kantarellmacka nästa hösta. Hon pekade nämligen på min tallrik idag och ville absolut smaka på kantarellerna vilket hon givetvis fick. Gott verkade det som om hon tyckte för hon tuggade glatt i sig dem.

Reklam:

Nya juicer i butikerna

Samtidigt som hösten smyger sig på verkar tillverkarna ladda för en höst full av nyheter. JO Juice har fått en massa kravmärkta förpackningar i sitt sortiment. Klimatsmart dessutom då man slipper frakta runt en massa vatten. Att en av de nya smakerna med äpple, apelsin och morot dessutom råkar vara riktigt god gör ju inte saken sämre.


Den danska tillverkaren Rynkeby skickade nyligen ut ett pressmeddelande om att de ska bli ledande på juicer även i Sverige. De påstår att bristande kunskap om juice har gjort att Sverige är det land i norden med lägst juicekonsumtion.

Drygt varannan person i Sverige tror att juice innehåller socker, konserveringsmedel eller andra tillsatser, trots att juice per definition är ren fruktjuice utan tillsatser.
Källa: Pressmeddelande 2010-08-24 från Rynkeby


Pressfoto med tillstånd

Rynkeby är stora i danmark och vi har flera gånger köpt deras juicer när vi varit över och shoppat. Men nu ska de som sagt slå sig in på den svenska marknaden. Vad de bjuder på är två “grundjuicer”, apelsin och äpple. Sen smaksätter de dessa två varianterna på olika sätt.

Rynkebys juicer kommer till butikerna vecka 36.

Reklam:

Bondens höstmarknad

Imorgon börjar Bondens höstmarknad i Malmö. Mer info här:
https://saltpeppar.se/blog/?p=6374

Reklam:

Festivalmat 2

Här kommer ännu en rapport om mat från Malmöfestivalen. Jobbar man mitt uppe i stan så blir det festivallunch hela veckan :)

På Gustav Adolfs torg kan man inhandla en ordentlig Chilensk hamburgare. Trevligt kryddad och riktigt fräsh!

Hamburgarna säljs av Föreningen Victor Jara

Mätt blev jag!

Mitt emot hamburgarstället kan man köpa älgkebab av Lone Star Konferenscenter. Det här är en riktigt klassiker som jag alltid äter minst en gång under festivalen. Välj inte bort lingonsylten!

Mums

Reklam:

KESO Mellanmål

Nu kommer Arla med en nyhet som får mig att bli riktigt nyfiken. Tyvärr finns de inte ute i butik än..


Pressfoto från Arla, med tillstånd.

Arla breddar sitt sortiment av cottage cheese och presenterar supersmarta KESO® Mellanmål,
ett gott, mättande mellanmål laddat med nyttigheter. Bägaren är fylld med naturell cottage cheese
och i locket ligger frukt, nötter och bär samt en praktisk sked. KESO® Mellanmål finns i två
smakvarianter; hasselnötter, blåbär och tranbär eller cashewnötter, ananas, papaya och apelsin.

Keso mellanmål kommer att finnas i butik från vecka 36. Varje förpackning kommer innehålla 125 g cottage cheese och 25 g nötter och frukt. Cirkapris: 17-18 kr.

Vad säger du? Är det något du kommer att köpa och testa?

Reklam:

1 2 3 4 5