Skogaholmisar

Skogaholmisar i genomskärning

Nu släpper Fazer en nyvariant på den klassiska Skogaholmslimpa omvandlat till portionsbröd.

Att fylla dessa med lite grönsaker och kött eller ost ger dig en finfin utflyktsmacka. Brödet i såg påminner väldigt mycket smakmässigt om den klassiska sirapslimpan, men är något grövre. En ganska barnslig smak och dottern älskade brödet och maken tyckte också det var gott. Själv tycker jag att det blir lite tråkigt och för smaklöst.

Reklam:

I köksträdgården

Nu ska det bli odling av hos oss! Vi lär inte hinna allt jag planerat den här sommaren, men planerna är i full gång. Två av mina favoritböcker för tillfället är Örtagården och Köksträdgården.

böcker

örtagården

örtagården

Örtagården är en otroligt vacker bok. Varje krydda har två egna uppslag. Först ett vackert foto och en personlig text av Agneta. Nästa uppslag har lite olika rubriker beroende på vilken krydda det är. Men du kan läsa om såväl sorter, odling, trivs med, skörda, hälsa, passar bra till och lite tips.

Örtagården av Ullenius, Agneta
ISBN10: 9153433246
ISBN13: 9789153433248

köksträdgården

köksträdgården

Köksträdgården är inte lika vacker som den förra boken jag tipsade om, men den har helt klart sina poänger. Här kan jag läsa om odling från frö till planta, ogräsrensning, vårens grödor, sallader, bärbuskar, ärter, fänkål, tomat, pumpor, kål och knölar. Mycket information som varvas med tydliga foton och recept. Jag vet ännu inte om jag kommer att testa något av recepten, men kul läsning är det iaf.

Köksträdgården : planering, odling, recept av Sanna Töringe
ISBN10: 9155254330
ISBN13: 9789155254339

Har du några bra tips på böcker/tidningar om odling?

Reklam:

Färskostpastejer

Pastejköket har nyligen lanserat sin senaste satsning – färskostpastejer. Och vi har erbjudits att smaka på dem. För att få så många synpunkter som möjligt tog jag med dem till en pysselträff och lät även mina vänner få smaka och komma med kommentarer.

leverpastej

Pastejerna finns i tre smaker:
Naturell, Gurka och Paprika & Lök.

Pastejköket är marknadsledande på leverpastej i Sverige och står för hälften av all leverpastej som säljs, ungefär 45000 bordsaskar om dagen (inkl. bredbar, skivbar och bakad leverpastej).

Pris: ca 15 kr/ask

Millans vänner kommenterar: Väldigt mild smak. Hade jag inte vetat att det var något annorlunda med den hade jag nog bara trott att det var någon mild leverpastej. Den med gurkan var godast. Gillar att där inte är klumpar i den.

Millans kommentar: Efter en av kommentarerna om att den smakade som en vanlig leverpastej så gjorde jag en blindtest och skedade jag upp ICAs leverpastej och den naturella pastejen. Det är klar smakskillnad mellan dessa! Jag kan hålla med om att det inte smakade lika stor skillnad när den väl ligger på mackan. Men äter man bara leverpastejerna direkt är det stor skillnad. Färskostpastejen är mycket syrligare och friskare i smaken. Kan tänka mig att den är supergod att använda i smörgåstårtor, där många ändå brukar blanda ut leverpastej med creme fraiche. Om du tycker att vanlig leverpastej är för stark i smaken kommer du förmodligen tycka väldigt bra om den här.


Reklam:

Hamburgare på grillen

Hamburgare

Nu när värmen börjar göra sig påmind och allt fler drar fram grillen så kan det vara gott att slänga på några hamburgare för omväxlingens skull mot alla kött- och kycklingbitar.

Den här gången fick det bli en genväg och färdigfrysta hamburgare vilket var helt okej, men inte mer än så. Föredrar helt klart hemmagjorda som får mer smak. Det kan dock vara lite knivigare att grilla hemmagjorda burgare om du inte använder dig av ett halster.

Dagens burgare serverades med hamburgerbröd som vi värmde lite lätt, rejält med sallad, hamburgerdressing, ketchup och såklart ost.

Om du är rejält hungrig så rekommenderar jag att du serverar lite hemmagjorda pommes frites eller potatisklyftor till samt mera grönsaker.

Reklam:

Whiskybutiker

Idag delar Henning, från Societé Spirituosa Hospitalis S.S.H. med sig av de, i hans tycke, fem bästa whiskybutiker inom bekvämt räckhåll för oss i Skåne.

Systembolaget
Systembolaget har ett begränsat lager hemma, men tar ofta in intressante nyheter i begränsad antal. Bästa butik i Malmö är den på Hansa. Via hemsidan kan man i beställningssortimentet hitta ett mycket stort antal whisky till ofta ganska fördelaktiga priser.
http://www.systembolaget.se

Juuls Vinhandel
Juuls Vinhandel i Köbenhavn är en fantastisk butik för whiskybuffs. Här hittar man massor av vanliga och isär ovanliga tappningar av de gyllene droppar. Billigt är det inte, men på plussidan är, att man kan smaka på veckans whisky, ibland lite annat också, och överhuvudtaget får man en synnerligen kunnig vägledning av en trevlig personal. Bäst att lägga sitt besök på förmiddagen om det går. Då har personalen bäst tid att ta hand om dig. Köp kan göras på hemsidan mot betalning med kreditkort och senare avhämtning i butiken.
http://www.juuls.dk/

Bordershop
Bordershop i Puttgarden har ett stort och växande utbud av diverse standardutgåvor till konkurrenskraftiga prisar. Även lite udda utgåvor har på senare år hittat hit även om priserna då förstås följer med uppåt. Tyvärr har kvaliteten på Bordershops hemsida förringats avsevärd i den senare tid. Man kan hoppas att det bara är tillfälligt. Men ett besök kan rekommenderas.
http://www.border-shop.dk/da-DK/Sortiment/Whisky.aspx

De två skotske butikerna nedan nås via internet om man inte har förmånen att besöka dem i London eller Edinburgh vilket varmt kan rekommenderas.

Royal Mile Whisky
Royal Mile Whisky är belägen i Edinburgh på stråket Royal Mile i den övre ändan nära Edinburgh Castle. En butik värd ett besök, men även ett ställe att handla via nätet. Bra och välfungerande hemsida.
http://www.royalmilewhiskies.com/

The Whisky Exchange
The Whisky Exchange är en fantastisk nätbutik med ett stort urval av nytt och gammalt. Bra och välfungerande hemsida. Har även två butiker i London väl värda ett besök.
http://www.thewhiskyexchange.com/

När det gäller egen import via de två sistnämnda, har jag köpt ett antal gångar helt utan problem. Man skall dock inte tro, att det blir billigare än här hemma, men man kan hitta rariteter som inte är så lätt åtkomliga annars.

Överhuvudtaget finns det ingen säker regel när det gäller priser. Är du efter en standardutgåva bör du kolla samtliga ovannämnda för att hitta bästa pris.

Reklam:

1 2 3 4 5