Miniflødeboller – Lakrids från Summerbird

Jag hade egentligen inte tänkt blogga om det. Det var ett impulsköp vars höga pris gav mig hicka när jag skulle betala och insåg att de fyra gräddbollarna kostade 65 kr.

mini flödebollar

Men så satt jag där med mig tekopp och skulle smaka. Efter första tuggan var jag såld. Telefonen åkte upp och bilden ut på Instagram direkt. De var fullständigt ljuvliga. Ett salt lakridsskum täckt med söt vit choklad på marcipanbotten är en sådan fullträff rent smakmässigt! Det enda negativa jag har att säga om dem är priset. 65 kr är väldigt mycket pengar för 4 stycken minigräddbullar.

Bollarna är tillverkade av Summerbird som har återförsäljare på flera ställen här nere i Skåne (och säkert på andra ställen i Sverige).
http://www.summerbird.dk/

Jag köpte dem hos Karavaan Chocolaterie Te & Kaffe på Västra Mårtensgatan 7 i Lund.
http://www.karavaan.se

Reklam:

Zen Sushi & Tea

Ett besök i Lund resulterade i att vi bestämde oss för att äta middag där. Det nyöppnade stället Zen Sushi & Tea lockade och det var inga problem med att få plats att sitta.

sushi
15 bitar (9 nigiri & 6 maki) 120:-
Nygjord fräsh sushi. Godast var California Roll (krabbröra, avocado, gurka toppad med sesamfrö) som var riktigt krämig och god. Sämst var den vita fisken med tabasco(?) på. Efter att ha ätit den så tog det en stund innan jag fick tillbaka mina smaklökar igen. Men trots den där vita fisken så blir resultatet att jag gärna äter här igen! Tummen upp!

mat

Yakiniku (strimlad entrecote med kimcheemayo) 120:-
Chrisse som inte är speciellt förtjust i sushi valde en yakiniku som han tyckte var god. Mycket kött, gott kryddat och han blev mätt.

meny

http://www.zen-sushi.se (varning för hemsida full med ljud)
Zen Sushi & Tea
Östra Mårtensgatan 4
22361 Lund

Reklam:

Klostergatans vin och delikatess

I lördags kväll besökte vi Klostergatans vin och delikatess, www.klostergatan.se, i Lund. Vi valde att testa deras månadsmeny som kostade 325:-

Toast Smögen
Förrätt: Toast Smögen

Grillad ryggbiff med rödbetor, kapris och senap
Varmrätt: Grillad ryggbiff med rödbetor, kapris och senap

Inkokta päron med chokladcreme
Dessert: Inkokta päron med chokladcréme

Restaurangen var mysig med mycket vänlig personal, gott om plats att sitta och trevlig atmosfär. Maten var helt okej, men inte mer än så. Traditionell förrätt som smakar som det brukar. En huvudrätt med lite väl tilltagna fettkanter för min del, men god sås och gott om potatis. Efterrätten smakade konserverade päron slängda på en klick smält blockchoklad. Inget att hurra för. Men i det stora hela så var det en trevlig upplevelse trots allt.

Reklam:

Saluhallen i Lund

I fredags tog vi en tur till Saluhallen i Lund.

Saluhallen i Lund

Där är inte stort men det finns lite pärlor där trots allt. Osthuset har en trevlig disk och kunnig personal. Vi fick bland annat med oss en bit riktigt god Grevé.

Vi passade även på att besöka Alfredo´s Pasta. Gigantiska pizzor och folk köade för att få ta del av dessa. Dock var det deras färska pasta som lockade oss. Så vi köpte 370 g färsk ravioli fylld med spenat, skinka och ost samt en pestosås. Detta kostade 79 kr.

Ravioli

Ravolin fick koka 12 minuter och sen blandade vi ner pestosåsen och serverade med ruccola.

Saluhallen i Lund (vid Mårtenstorget)
Öppettider:
Mån-Fre: 09:30-18:00
Lör: 09:00-15:00

Reklam:

Tehuset Java

Om man besöker Lund är Tehuset Java ett måste. En mysig butik där de har hur många tesorter som helst, som dessutom håller hög kvalite. Ett tips är att testa deras egen Lundablandning.

Tehuset Java

Tehuset Java

Tehuset Java AB
V. Mårtensg. 8 A, 22351 LUND
Telefon: 046-211 19 86

Öppettider:
Måndag – fredag kl. 10-19, Lördag kl. 10-16

www.tehusetjava.se

Reklam: