Flinstering i Breda

Jag har fått åka till Nederländerna flera gånger med jobb, men tyvärr är det alltid bara jobb som gäller och ännu har jag inte hunnit att se något av detta vackra land som jag beskådat genom tågfönstret. Däremot har jag fått uppleva en del restaurangbesök. Ett av dem vill jag helst glömma, för det tillhör något av det sämsta jag besökt. Men ett ställe har jag besökt flera gånger och det är Flinstering i Breda.

2008 var det ett tv-program som hette “Mijn Tent is Top” där ägarna av olika restauranger tävlade mot varandra. Vinnaren fick sina skulder betalda, eller om de fick en restaurang, jag låter detaljerna vara osagda, men något i den stilen är det iaf. Flinstering gick hur som helst vinnande ur kampen och har sedan dess ansetts som en av Bredas bättre restauranger. Med all rätta skulle jag dessutom vilja påstå.

Det är bra service och vänlighet. De gånger vi har varit där har vi beställt in avsmakningsmenyer, så jag ska ärligt säga att jag inte riktigt vet vad jag har ätit. Men min svamp-allergi har faktiskt aldrig ställt till det, utan de har varenda gång löst det på något bra sätt, trots att de andra i sällskapet fått svamp vid någon av rätterna.

flinstering

Fotona är från ett besök i januari 2014. Som ni ser är det snyggt upplagt och jag kan intyga att det dessutom var väldigt gott, även om jag inte är riktigt säker på vad allt var ;)

flinstering

Här är iaf en av mina favoriter, pilgrimsmussla på blomkålspuré med fläsk, fänkålsskum och parma.

flinstering

Fisk på sötpotatispuré och en märklig friterad holländsk specialite på toppen.

flinstering

En chokladfondant, som tyvärr var lite krossad, vit chokladmousse och vit chokladglass.

flingstering

Småkakor till kaffet :)

Råkar du av någon anledning befinna dig i Breda så jag kan tipsa om ett besök på Flinstering.

Flinstering Breda
Grote Markt 23
4811 XL Breda

Reklam: