ruccolakassler

Ruccola och kasslerpastasås
250 g spaghetti

1 blomkålshuvud

300 g kassler

5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 stora nävar ruccola

2 dl gröna ärtor

 

Koka spagetting enligt anvisningar på förpackningen.

Dela blomkålshuvudet i buketter. Ångkoka eller koka i saltat vatten ca 10 min. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar.

Strimla kasslern.

Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka såsen 3 min, rör under tiden.

Skölj ruccolan och blanda ner i såsen. Använd en stavmixer och mixa ner ruccolan.

Lägg ner kasslern och smaka av med salt och peppar. Lägg ner de gröna ärtorna i såsen och låt koka upp.

Servera spagettin med kasslersåsen och blomkålen.


Vi har fått provsmaka Estrellas nya västkustchips “Mild & krämig lök” och nu har även du chansen att få smaka! Vi kan lova att dessa är riktigt goda!

estrella chips

För snart två år sedan lanserades de första Västkustchipsen från Estrella, och nu har det kommit en ny smak “Mild & krämig lök”.

Potatisen till Västkustchips kommer från tio olika gårdar på Västkusten. Vi kräver att alla våra odlare är anslutna till Svenskt Sigill och är IP-certifierade. Vi sätter potatisen från mars till maj och skördar sedan mellan juni och oktober, beroende på hur vädret har varit under säsongen. Potatisen skivas sedan tunt med skalet på och friteras i små omgångar i grytor. Friteringen pågår under längre tid och på lägre temperatur än vanliga chips vilket resulterar i fantastiskt smakrika och knapriga chips.
Källa: pressutskick från Estrella

Nu kommer vi till den roliga delen, nämligen din chans att vinna en hel låda med chips! Det är alltså 18 påsar i en låda!

För att vinna är allt du behöver göra att svara på tre frågor i en kommentar till det här inlägget senast den 2/5 kl 23.59. Därefter utser representant för Estrella samt Salt&Peppar vinnaren, som presenteras här i bloggen.

1. Vilken är din favoritsmak på chips?

2. Har du testat någon av Västkustchipsen tidigare?

3. Om det blir du som vinner 18 påsar, kommer du att äta alla själv eller kommer du att dela med dig? Isåfall till vem?

Läs mer om chipsen här:

www.estrella.se
www.facebook.com/estrellasverige


Vi hade sprudlande glada kompisen Maria på besök och vad passar då inte bättre än lite bubbel som välkomstdrink? Till huvudrätt serverades Lax med kräftstjärtar, så kravet på bubblet var att det skulle fungera med fisken.

bubbel

Gardo & Morris hade ett som verkade passa.

Gardo & Morris Sparkling Sauvignon Blanc (nr 7708)
Mousserande vin , Vitt torrt
Användning: Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Smak: Torr, aromatisk, fruktig smak med inslag av passionsfrukt, aprikos, svartvinbärsblad, päron och lime.
Källa: systembolaget.se

Och mycket riktigt, det här blev faktiskt perfekt. Gott bubbel där det fruktiga framgick tydligt.

lagrad cheddar

Som lite tilltugg till bubblet valde vi en av nyheterna från Ridderheims. Lagrad Aprikoscheddar är precis som det låter lagrad Cheddar i en sötstark aprikos- och chilimarinad. Vill man vara lite elak så smakar det nästan som att man hällt Felix chilisås i marinaden. Det behöver inte vara negativt i sig, men när en liten burk kostar 44 kr och mängden ost är ganska litet så förväntar jag mig faktiskt lite mer. Så trots att jag brukar vara väldigt positiv till Ridderhemis sortiment så tycker jag inte att denna är värd pengarna.


Det finns ett litet familjeföretag som heter Lindströms. De försöker slå sig in på den svenska marknaden med kvalitet på saker framför att vara billigast. Nyligen släppte de nya hamburgare som vi blev sugna på att testa och när vi letade efter dem i frysdisken insåg vi vilket stort sortiment de hade. Det hela slutade med att hamburgarna fortfarande ligger kvar i frysen medan vi bjöd hem mina föräldrar på middag för att testa de andra sakerna.

Lindströms

Det såg inte helt fel ut va? Diverse friterade godsaker, Marias coleslow, syrad rödlök, pitabröd, selleri stjälkar och morötter att dippa i en grönmögelröra samt en rejäl sallad.

Lindströms

Vi börjar med att titta närmare på en av kvällens stora vinnare – Pulled pork. 2 “puckar” á 150 g i en påse för 50 kr.

Jag har testat ganska många sorters “färdig” pulled pork och ska väl erkänna att jag är ganska trött på det. När jag dessutom läste att dessa blev bäst i micron på ett par minuter så suckade jag högt mina förväntningar var inte höga. Men dessa visade sig vara riktigt bra. På ett par minuter så blev det prima kött med en ganska söt kryddning. Ihop med syrad lök så är det en snabbfixad middag. Här valde vi att servera köttet i pitabröd med sallad, samt syrad rödlök. Jag har en känsla av att jag kommer fixa sånt här till min lunchlåda framöver.

Lindströms

Sen kommer vi in på alla dessa mer eller mindre friterade saker. Här ovan ser ni Cheddar Cheese Jalapeño, 7 stycken för 30 kr.

Lindströms

Längst bak i skålen ligger Onion Rings och Chili Cheese Nuggets. De större sakerna längst fram är Cheddar Cheese Jalapeno och de smala sakerna är Mozzarella Sticks. Påsarna kostar mellan 20-30 kr.

Tillagningen av dessa kan ske på flera olika sätt, fritera i olja (antingen riktig fritös eller stekjärn), vanlig ugn eller varmluftsugn. Men varför nöja sig med detta tänkte vi och plockade fram vår varmluftsfritös. Dock så kan jag väl säga att det finns en anledning till att de inte nämner varmluftsfritös på förpackningen, för var ingen höjdare. Lökringarna fungerade utmärkt att värma på detta vis, men den roterande armen krossade effektivt allt annat till oigenkännlighet.

Att fritera i olja blir krispigt och gott, men det gäller att se upp så att man inte friterar sönder sakerna.

Enklast är helt klart att lägga på bakplåtspapper och sätta in i ugnen. Vi körde på varmluft och fick perfekt resultat på samtliga saker.

Smakmässigt blev vi alla ganska imponerade faktiskt. Vi kunde inte enas om någon gemensam favorit, men klassikern lökringarna låg bra till.

Lindströms

Vi testade även Buffalo Chicken Wings, vilket jag måste säga var det svaga kortet i sortimentet. Den medföljande röda såsen var dock en höjdare att dippa allt det andra i. Och på baksidan på förpackningen finns recept på en sås med chalottenlök, creme fraiche, blåmögelost och citronsaft som var riktigt god. Men kycklingvingarna i sig var ganska tråkiga.

Lite ris, men mest ros till Lindströms blir det samlade betyget.

Läs mer om Lindströms sortiment här: http://www.lindstroms.se/


Kyckling som får puttra i tomatsås blir både saftigt och lättlagat. Undertiden grytan puttrar hinner du både diska upp och duka.

kyckling i tomatsås

Kyckling i tomatsås med ris
till 3 portioner

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
smör
2 kycklingfiléer

1 burk krossade tomater (400g)
2 morötter
1 tsk socker
1 kycklingbuljongtärning
salt & peppar
1 tsk örtkryddor (gärna någon blandning typ franska örter eller örtagårdskrydda)
ca 2 dl vatten

gröna oliver

till servering:
sallad
ris

Skala och hacka vitlök och rödlök. Hetta upp en gryta med en rejäl klick smör och fräs löken.

Skär kycklingen i bitar och låt fräsa med löken. Skala morötterna och skär i slantar och lägg i.

Tillsätt krossade tomater, socker, kycklingbuljong och kryddor. Häll i några dl vatten så att såsen täcker kycklingen. Låt puttra under lock ca 30 minuter.

Servera grytan med ris och sallad.


Idag blir det ett recept på något som är jättelätt att göra och så gott. Passar perfekt som tillbehör till alla former av kötträtter, men speciellt till pulled pork. Får jag presentera syrad rödlök, både snyggt och gott.

syrad rödlök

Syrad rödlök

5 rödlökar

1 dl ättiksprit, 24%
4 dl strösocker
6 dl vatten

Blada ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har löst sig. Låt svalna.

Skala och skär löken i tunna skivor. Häll vätskan över löken och ställ kallt några timmar innan servering.

Next Page »